10 september 2009

Skärsjön

Idag var det strålande solsken, ingen vind och termometern visade runt 20C, riktigt gött väder, men hur skulle fisket bli?
Lars och Mattias ville meta gädda vid grundet, så först skulle betesfisk skaffas. På med majsen å ut med flötet.... men ICKE ett enda napp! Så gäddmete få bli en annan gång (prel. måndag i Humsjön).

Vi styrde ut mot grundet och genast hade Andersson fisk, en fin gädda(~3kg) som desvärre inte satt 100% krokad, utan vid landningen slet den sig loss. -Synd, sa vi alla, men det fanns ju i alla fall fisk. Vi fortsatte vid grundet men ingenting hände.

Vi trollade över sjön och på ekolodet kunde man se stora "moln", kanske siklöja eller annat matnyttigt, intressant.


Mattias fick napp, en liten pigg rackare!

Vi gjorde ett metförsök borta vid Skärbäck, men inget nappade där heller. Andersson slängde iväg jerken och då small det på en liten gädda, inget man skriver om i historieböckerna, men det var ju något i allafall. (Kan ju erkänna att jag skulle blivit glad över nån fisk denna dag!)

Vi körde tillbaka till grundet men inget där, så vi gled sakta längs med ön mot stranden. Andersson hade två hugg, och sen följde den efter "min" Melvin-jerk mot båten, men inget hugg. När vi passerade ön small det till i Mattias grejor. Äntligen en gädda av större format!


Thomas i beredskap inför landningen av största fångsten denna dag. Säkerheten själv ;-)


Mattias med en 3,3kg gädda, som tog på röd-vit Melvin-Jerk (Fladen gör kanske bra grejer i allafall! ;-).

Summerar att fisket trögade denna dag. Vi skall försöka på måndag i Humsjön, men då lite senare på dagen (Andersson's teori).

/Lemuras

6 kommentarer:

 1. Då ska jag förse Mattias med lite mer Fladen-drag. Nya Jerkbeten rykande färska. Fiska mer med dem då kan jag "garantera" fina fiskar. De kommer praktiskt slåss om vem som ska hugga först. ;)

  /Gun

  SvaraRadera
 2. -Gun, oss fiskare emellan, så köpte jag en "host" Melvin-jerk "host" på ÖB igår. Men det är en hemlis ;-)

  SvaraRadera
 3. Jag känner igen mig i teori-syndromet! Ju sämre fiske destu mer fantasifulla teorier om hur man skall göra för att få fisken att nappa samt lika många teorier (som plötsligt är helt uppenbara och som man inte kunde förstå hur man kunde förbise innan fisketuren) om varför det nappar dåligt just idag.
  Min teori: Månens faser låg dåligt igår. Ni skall fiska på Lördag näste helg, bakfulla efter en flaska rött Shiraz som ni dessutom har snappsat Jäger till. Ni bör dessutom stoppa in två snusar i överläppen och spotta tre gånger på knuten. Då jävlar!

  /Jocke

  SvaraRadera
 4. Håller med dig Jocke, månfaserna är viktiga, eller?

  Saxat från fiskeforum:
  Nymåne (ingen måne) - Bra fiske ca 2-3 dagar innan månfas samt 1-2 dagar efter.

  Fullmåne - Samma som för nymåne.

  Första kvarteret (halvmåne) - Hyggligt fiske 1-2 dagar före månfasen och någon dag efter.

  Andra kvarteret (halvmåne åt andra hållet) - samma som för första kvarteret.

  Därför kommer jag lägga till månfaserna på bloggen, så man vet vad man kan skylla på ;-)

  Tror ändå det blir bättre i höst, när vattentempen säker sig mot 12-15 grader.

  SvaraRadera
 5. Tror mest på vattentemperaturen. Blir nog bättre senare i höst.

  SvaraRadera
 6. Jag tror på snus och bayerskt 2,8...

  /Jocke

  SvaraRadera