2 maj 2009

Gäddfiske i Stora Hornsjön med Ulf å Joness

Dagens fiskeresa gick mot Horred. Vädret var med oss, sol från en klarblå himmel och sydlig vind på 3-5m/s, 17 grader i luften, så det verkade lovande. Vi hade laddat upp med baguetter från Snappy´s å några termosar kaffe.

Vi lånade FIRRE´s båt, som hade en ny motor(Parsun?), som jag inte gillade, svår att få igång å en aning trött då vi var tre bastanta herrar i båten, men det är bättre än att ro. Efter att ha slitit i snörat så kunde vi komma iväg med blåsor i händerna. Motorn levde sitt eget liv å stannade titt som tätt.

Vi började fisket från Elinegärde och körde på vänstersida mot den större delen av sjön.
Provade med diverse Buster Jerk, men inget napp.

När vi kom till en vik lyckades Ulf kroka på gädda på 1,9 kg på en Zalt-wobbler, han hade inga problem att få ombord den då hans nya havsfiskespö, läs påk, tål vikter uppåt 400gr!


Ulf lurade upp en gädda på 1,9 kg med en gäddfärgad Zalt-wobbler.
Tyvärr vågade fångstmannen inte hålla upp gäddan, han var lite rädd ;-)

Resan gick vidare och när vi kom till nästa vik, efter Fråvö så blev det mer intressant.
Jag hade bytt från Jerk till en ny Storm Jigg, abborre med röd böjd stjärt, 46gr. Vilket genast gav utdelning, en gädda som enligt min nya Berkly våg visade ett unns under Ulf´s gädda, attans också!


Storm jiggen lurade denna gädda på 1,86 kg.

Men skam den som ger sig, några kasst senare small det till igen, å nu var det lite mer fight. Väl i båten vägde den 3,9 kg å Ulf såg klart besviken ut ;-)


Gädda nummer 2 på Storm jigg, 3,9 kg.


Rena dammsugaren...

Ulf hade även en uppe vid ytan som nafsade på hans papegoje Zalt, men den ville inte mer än så.

Efter detta kände vi oss nöjda, å vi styrde kosan hemmåt. Joness som inte haft ett enda napp på sina amerikansa Hola-Shaker, å bass vobbler låg å halvsov i fören, vi små pratade lite å jag sa att det var dags att byta drag, men då small det till igen å som Gurra brukar säga -FISK! En gädda på 2,0 kg kom upp!
Vi stannade till på några ställen å hade fisk efter(Ulf) å jag krokade på en lite mindre som dock krokade loss sig själv, tack!

Nöjda med dagen summerar vi följande:
4 gäddor, 1,9; 1,86; 3,9; 2,0 kg.
1 spö fiskades upp, Jones, som Ulf med påken skickade i plurret!
2 Zalt-vobbler som linan rök av på, Ulf gillar inte Fireline eller var det SBS?

Att ta med på nästa båttur i Hornsjön:
Handskar, så man slipper få blåsor i handen
Ett riktigt ankare så man inte driver iväg (använde den miljövänliga gråstenen).

/Skipper Thomas
PS Denna gång blev det lite mer text DS

Posted by Picasa

3 kommentarer:

  1. Trevligt att någon kan få lite fisk i Björkholmen. Ett tag sedan jag fiska där nu men det är ingen lätt sjö att få något i...

    SvaraRadera
  2. Det verkar som om att det är i Horredsviken de ska tas. Har aldrig fiskat längre in där. Får bli lite mer fiske där nästa gång.

    SvaraRadera