31 augusti 2009

Kräftfiske i Lidan 29-30 augusti

Vår kompis Ann bjöd in oss på lite kräftfiske, vid hennes föräldrahem vid Sjötorp (Larv). Hennes far äger Sjötorps säteri, som har hägn med dov- och kronhjort så det kändes som man var på ädelmark. De hyr ut stugor och man kan även fiska i deras dammar efter kräfta och regnbåge.


Har ser ni Joness och Norrman rigga burarna(31st) till sin hjälp har det Emil och Albin.


Agnet som användes var hjortlever, men en bur fick specialblandning med groda (vilket gav gott resultat).

Vi lade ut burarna på eftermiddagen i en å som heter Lidan, en ganska liten å med mörkt vatten. Det är noga att man märker ut platserna väl samt sätter en markering mellan var 10:onde bur så man inte slarvar bort någon i mörkret.


De första kräftorna fångade...


Maakus visar stolt upp de små "krillen".

Vid nio tiden på kvällen åkte vi ner å började vittja burarna, i ficklampanssken var det spännande att dra upp burarna, i vissa inga , i andra 5st och i vissa 20st... så det var väl slumpen som avgjorde. Vi fyllde på nytt agn där det behövdes, sen kastade vi i dom igen. De stora pojkarna åkte ner igen vid midnatt och då med lika bra resultat.


Det blev en bit över 100st, vi tog 10 var sen fick Anns far resten, han äter tydligen kräftor till vardags och hjortkött på helgerna ;-) På söndags morgonen kokade vi upp vatten, med salt och dill, i med kräftor å sen fick det koka upp. Vi kylde ner dom i badkaret, sen en stund i frösabåxen innan lunchen var klart, SMASKENS!


Norrman, Emil, Ann och Maria sörplade å pillade i kräftorna.


En fin avslutning på en trevlig helg!

Karta
Sjötorps säteri


På väg till kräftfiske.

/Lemuras

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar