8 juni 2009

Byasjön

Det började lovande denna lite molniga sommardag. Redan när vi lämnade hamn, fick Lars på en liten gädda. Han körde utan tafs och wobblern satt långt in i gapet, men det gick bra denna gång. En bra start alltså.....


Lars tar en gädda innan vi ens kommit iväg!
Denna landning finns också på film längst ner på sidan.

Vi trollade längs högerflanken, och vi stannade en stund vid Heinz-Olav brygga. Lars fick på en liten större borre, som han tyvärr tappade. Men skam den som ger sig, å strax efteråt sjöng det té i Lars grejer. En riktigt fin borre, närmare kilot, ojoj, Lars var som ett asplöv, han drillade, parerade.... å precis när han skulle lyfta upp fisken i linan så gick den av! Fisken studsade sedan på båtrelingen och tillbaka i sjön, så retligt.

Efter detta var Lars knäckt å fick ringa Fantomen som tröstade honom.
Ja, ja skyll ni på demoner å vad du vill ;-)

Vi fortsatte mot risvassarna utanför Jockes stuga, men där var det ingen hemma. Så vi trollade mot "abborrgrundet", å väl framme var ingen heller hemma, så in i "gäddviken", -Hallå, finns det nån fisk här? Nej, här var det heldött!

Fisket fortsatte i med samma dåliga utdelning. Istället skulle vi trolla över sjön, mot bryggan, så Mattias å Lars fixade djupriggar. Lars fick på en lite gädda, som tyvärr satt så illa att den fick avlivas, men Thomas mormor tackade för den färska fisken.
Det var "fascinerande" att följa Byasjöns släta botten på ekolodet och se "elefantbetar" dyka upp på skärmen, när vi närmade oss bryggan och på ett djup av 7 meter smäller det på nått rejälare på Mattias Fladen-wobbler.


Mattias med dagens största borre "i båten", 860gr!

En film säger mer än tusen ord, så här kommer den!
Posted by Picasa


Det blev ingen mer fisk på denna tur, så vi knöt ihop säcken och åkte hem.


Film på Lars drillning av gädda, sevärd ;-)

/Lemuras

4 kommentarer:

 1. Fina fiskar och bra filmer. Är själv en stolt far då Elice igår fick sin första abborre :).

  Det var ju roligt att Mattias kan få något på Fladen-grejer!

  SvaraRadera
 2. Denna sidans storhet bara växer och det är få sidor som jag tycker det är så roligt att gå in på som denna! Tack för roliga rapporter, bilder och nu även filmer.

  Grattis till fiskarna! Men Thomas, fick inte du något?

  Nu är jag bra fiskesugen, men det får bli Juli fiske efter storaborre och Sutare. Har fullt med jobb, bröllopsplanering, barn och dessutom resor till Bremen och Mexico, men den 5:e Juli börjar lugnet...

  Skitfiske!
  /Jocke

  SvaraRadera
 3. Hej, Fantomen!
  Nej, ingen fisk för mig. Jag håller en låg ställning efter div. beskyllningar ;-) Låter pojkarna ha lite kul, annars blir de så kinkiga.
  /Lemuras

  SvaraRadera
 4. Grattis Gun! Mattias berättade om det, delad glädje är dubbel glädje :-)
  /Lemuras

  SvaraRadera